Vídeňské řezy Mirabel recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 ml olej
5 ks vejce
1 lžíce máslo
1 l mléko
100 ml voda
čokoláda
1 balíček prášek do pečiva
20 dkg cukr krupice
4 lžíce cukr moučka
400 g ovoce
1 balíček vanilkový cukr
400 g zakysaná smetana
25 dkg polohrubá mouka
400 ml smetana ke šlehání
1 balíček ztužovač šlehačky
máslo na vymazání
3 balíčky vanilkový pudink v prášku
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s krupicovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v předehřáté troubě na 180 °C. Pečeme zhruba 15 - 20 minut

  2. Z mléka, pudinkových prášků a vanilkového cukru uvaříme klasickým způsobem pudink. Do horkého vmícháme lžíci másla a necháme vychladnout

  3. Na vychladlý piškot naskládáme ovoce. Použila jsem jahody. Do pudinku přidáme zakysané smetany a moučkový cukr a šlehačem vyšleháme na jemný krém. Smetanový krém natřeme na vychladlý piškot s ovocem

  4. Smetany vyšleháme se ztužovačem a potřeme povrch moučníku. Na závěr posypeme vídeňské řezy Mirabel čokoládou či grankem

  5. Vídeňské řezy Mirabel doporučuji udělat večer a nechat do rána rozležet v ledničce. Potom je to skutečná delikatesa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!