Hrnečkový beránek podle maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 hrnků olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 lžíce rum
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
5 hrnků polohrubá mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozkvedláme v mléce. Mouku smícháme s kypřícím práškem, solí, vanilkovým a krupicovým cukrem a citronovou kůrou. Mléko s vejci nalijeme do sypké směsi, přilijeme olej, rum a utřeme hladké těsto.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 40 - 50 minut. Dobu pečení si každý přizpůsobí podle pečení trouby. Upečeného beránka vyndáme z trouby a necháme formu vychladnout.

  3. Teprve potom hrnečkového beránka vyklopíme a potřeme čokoládou, nebo citronovou polevou, nebo jen pocukrujeme. Na krk uvážeme beránkovi mašli a do rozříznuté pusy vložíme kousek asparágusu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!