Jemný hrnečkový koláč s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 hrnek cukr 4 ks vejce 1 hrnek mléko 1 hrnek hladká mouka 1 lžíce citronová kůra 2 hrnky polohrubá mouka 3 lžíce citronová šťáva 1 balíček kypřící prášek do pečiva máslo na vymazání mouka na vysypání 1 sklenice kompotované broskve
Postup Jemný hrnečkový koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Větší vejce vyšleháme do světlé pěny s cukrem a na jemno nastrouhanou citronovou kůrou. Broskvový kompot necháme odkapat a broskve překrájíme na plátky nebo měsíčky
Do dobře vyšlehaných vajec přidáme mléko pokojové teploty s citronovou šťávou. Přišleháme dva hrnky polohrubé mouky a hrnek hladké mouky promíchaný s práškem do pečiva. Podle kvality mouky můžeme přidat trochu mléka. Těsto nesmí být moc řídké, ani husté
Těsto uhladíme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Vrch těsta obložíme plátečky másla a broskvemi nakrájenými na kousky
Hrnečkový koláč s ovocem pečeme 25 - 35 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C
Jemný hrnečkový koláč s ovocem pocukrujeme ještě teplý a po vychladnutí podáváme u čaje i kávy.