Hrášková polévka z mraženého hrášku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 lžíce olivový olej 400 g mražený hrášek 1 l voda nebo vývar opečené krutony podle chuti sůl pepř na ozdobu kysaná smetana
Postup Hrášková polévka z mraženého hrášku recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou středně velkou cibuli si nakrájíme nadrobno a zpěníme na jedné lžíci olivového oleje.
K cibuli nasypeme mražený hrášek (v sezóně čerstvý) a promícháme.
Základ polévky zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme do měkka cca 10 až 15 minu.
Odebereme si část hrášku a zbytek rozmixujeme (ponorný mixér, mixér). V tuto chvíli je takto připravená polévka je polévka vhodná pro nejmenší, lze přidat trochu jogurtu.
Odebraný hrášek vrátíme zpět do rozmixované polévky, dochutíme solí a pepřem a nakonec na talíři dozdobíme lžičkou kysané smetany.
Do hráškové polévky z mraženého hrášku můžeme přidat opečené krutony (připravené z nakrájené housky nebo chleba zapečený v troubě na pečícím papíře potřeným olivovým olejem).