Hrášková polévka z mraženého hrášku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce olivový olej
400 g mražený hrášek
1 l voda nebo vývar
opečené krutony
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou středně velkou cibuli si nakrájíme nadrobno a zpěníme na jedné lžíci olivového oleje.

  2. K cibuli nasypeme mražený hrášek (v sezóně čerstvý) a promícháme.

  3. Základ polévky zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vaříme do měkka cca 10 až 15 minu.

  4. Odebereme si část hrášku a zbytek rozmixujeme (ponorný mixér, mixér). V tuto chvíli je takto připravená polévka je polévka vhodná pro nejmenší, lze přidat trochu jogurtu.

  5. Odebraný hrášek vrátíme zpět do rozmixované polévky, dochutíme solí a pepřem a nakonec na talíři dozdobíme lžičkou kysané smetany.

  6. Do hráškové polévky z mraženého hrášku můžeme přidat opečené krutony (připravené z nakrájené housky nebo chleba zapečený v troubě na pečícím papíře potřeným olivovým olejem).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!