Kuřecí kousky v estragonové omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička solamyl
200 ml smetana
2 lžíce bílé víno
4 ks kuřecí prsa
80 g anglická slanina
mletý černý pepř
čerstvý estragon

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme chvíli v klidu

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a restujeme. K poloměkkému masu přidáme nudličky anglické slaniny a restujeme, až je maso měkké. Hotové maso zalijeme smetanou a přilijeme trochu vody podle toho, jaké chceme množství omáčky. Přidáme estragon nasekaný najemno. Omáčku zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve vodě. Na závěr dochutíme 2 lžícemi bílého vína a podle chuti přidáme sůl a pepř

  3. Kuřecí kousky v estragonové omáčce podáváme nejlépe s hranolky nebo opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!