Kuřecí kousky se zelenými fazolkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

25 g slanina
olej
sůl
vývar
citronová šťáva
mletý černý pepř
300 g zelené fazolové lusky
4 ks horní kuřecí stehýnka

Postup přípravy receptu

  1. Horní kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme a vykostíme. Kůži zlehka nařízneme a řádně prosolíme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Fazolové lusky zbavíme stopek a postranních vláken

  2. Slaninu rozškvaříme, vložíme fazolové lusky, které podlijeme velmi malým množstvím vývaru, zakapeme citronovou šťávou a zakryté dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme

  3. Kuřecí stehna pečeme na oleji nejdříve kůží dolů. Jakmile bude kůže propečená dozlatova, maso otočíme a již jen krátce dopečeme

  4. Kousky propečených stehen rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme teplými fazolkami a podáváme s pečenými bylinkovými bramborami. Vhodným doplňkem ke kuřecím kouskům se zelenými fazolkami je rajčatový salát se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!