Kuřecí kousky se zelenými fazolkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 25 g slanina olej sůl vývar citronová šťáva mletý černý pepř 300 g zelené fazolové lusky 4 ks horní kuřecí stehýnka
Postup Kuřecí kousky se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Horní kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme a vykostíme. Kůži zlehka nařízneme a řádně prosolíme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Fazolové lusky zbavíme stopek a postranních vláken
Slaninu rozškvaříme, vložíme fazolové lusky, které podlijeme velmi malým množstvím vývaru, zakapeme citronovou šťávou a zakryté dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme
Kuřecí stehna pečeme na oleji nejdříve kůží dolů. Jakmile bude kůže propečená dozlatova, maso otočíme a již jen krátce dopečeme
Kousky propečených stehen rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme teplými fazolkami a podáváme s pečenými bylinkovými bramborami. Vhodným doplňkem ke kuřecím kouskům se zelenými fazolkami je rajčatový salát se smetanou.