Kuřecí kousky se žampiony na víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
olej
250 ml vývar
1 ks kuře
400 g žampiony
hladká mouka
4 - 5 lžic rajský protlak
mletý černý pepř
300 ml bílé suché víno
5 - 7 lžic čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Celé kuře omyjeme, očistíme a spolu s kůží a kostmi rozporcujeme na malé kousky. Oloupaný česnek jemně usekáme a žampiony nakrájíme na plátky

  2. Na oleji zprudka opečeme kousky kuřete ze všech stran dozlatova. Potom je osolíme, opepříme a vysmahlou šťávu zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vínem a velmi zvolna dusíme přibližně 45 minut doměkka. Pak k masu přidáme usekanou pažitku, česnek, žampiony a rajčatový protlak. Směs podle potřeby podléváme vývarem a dusíme ještě 15 - 20 minut. Hotový pokrm podle chuti osolíme a opepříme

  3. Dušené kuřecí kousky se žampiony podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!