Kuřecí kousky se žampiony na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
2 - 3 stroužky česnek
olej
250 ml vývar
1 ks kuře
400 g žampiony
hladká mouka
4 - 5 lžic rajský protlak
mletý černý pepř
300 ml bílé suché víno
5 - 7 lžic čerstvá pažitka
Postup Kuřecí kousky se žampiony na víně
Postup přípravy receptu
-
Celé kuře omyjeme, očistíme a spolu s kůží a kostmi rozporcujeme na malé kousky. Oloupaný česnek jemně usekáme a žampiony nakrájíme na plátky
Na oleji zprudka opečeme kousky kuřete ze všech stran dozlatova. Potom je osolíme, opepříme a vysmahlou šťávu zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vínem a velmi zvolna dusíme přibližně 45 minut doměkka. Pak k masu přidáme usekanou pažitku, česnek, žampiony a rajčatový protlak. Směs podle potřeby podléváme vývarem a dusíme ještě 15 - 20 minut. Hotový pokrm podle chuti osolíme a opepříme
Dušené kuřecí kousky se žampiony podáváme s rýží nebo těstovinami.