Kuřecí kousky se žampiony na víně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek olej 250 ml vývar 1 ks kuře 400 g žampiony hladká mouka 4 - 5 lžic rajský protlak mletý černý pepř 300 ml bílé suché víno 5 - 7 lžic čerstvá pažitka
Postup Kuřecí kousky se žampiony na víně
Postup přípravy receptu
-
Celé kuře omyjeme, očistíme a spolu s kůží a kostmi rozporcujeme na malé kousky. Oloupaný česnek jemně usekáme a žampiony nakrájíme na plátky
Na oleji zprudka opečeme kousky kuřete ze všech stran dozlatova. Potom je osolíme, opepříme a vysmahlou šťávu zaprášíme moukou. Vše krátce orestujeme, podlijeme vínem a velmi zvolna dusíme přibližně 45 minut doměkka. Pak k masu přidáme usekanou pažitku, česnek, žampiony a rajčatový protlak. Směs podle potřeby podléváme vývarem a dusíme ještě 15 - 20 minut. Hotový pokrm podle chuti osolíme a opepříme
Dušené kuřecí kousky se žampiony podáváme s rýží nebo těstovinami.