Houskový nákyp se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
5 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
1 ks pórek
2 ks mrkev
pepř
50 g anglická slanina
200 g mražená kukuřice
strouhanka na vysypání
850 ml polotučné mléko
sádlo na vymazání
3 ks syrové brambory
4 ks starší rohlík
300 g jemný salám

Postup přípravy receptu

  1. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na proužky, pórek na špalíčky, salám a mrkev na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, chvíli necháme a pak z nich slijeme škrob. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh

  2. Mléko přivedeme k varu, vsypeme do něj nakrájené rohlíky a uvaříme hustou kaši. Odstavíme a vychladíme

  3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, salám a restujeme. Potom přidáme pórek, mrkev a kukuřici a dusíme do poloměkka

  4. Do vychlazené houskové kaše přidáme žloutky a řádně ušleháme. Přidáme nastrouhané brambory, dušenou směs zeleniny a salámu, utřený česnek, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Houskovou směs se zeleninou vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo plechu a pečeme dozlatova

  5. Houskový nákyp podáváme se zeleninovým salátem a podle chuti pokapaný kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!