Houskový nákyp se zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 5 ks vejce majoránka 1 ks cibule 1 ks pórek 2 ks mrkev pepř 50 g anglická slanina 200 g mražená kukuřice strouhanka na vysypání 850 ml polotučné mléko sádlo na vymazání 3 ks syrové brambory 4 ks starší rohlík 300 g jemný salám
Postup Houskový nákyp se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na proužky, pórek na špalíčky, salám a mrkev na kostičky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, chvíli necháme a pak z nich slijeme škrob. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh
Mléko přivedeme k varu, vsypeme do něj nakrájené rohlíky a uvaříme hustou kaši. Odstavíme a vychladíme
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, salám a restujeme. Potom přidáme pórek, mrkev a kukuřici a dusíme do poloměkka
Do vychlazené houskové kaše přidáme žloutky a řádně ušleháme. Přidáme nastrouhané brambory, dušenou směs zeleniny a salámu, utřený česnek, ochutíme majoránkou, solí a pepřem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Houskovou směs se zeleninou vlijeme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo plechu a pečeme dozlatova
Houskový nákyp podáváme se zeleninovým salátem a podle chuti pokapaný kečupem.