Vege salát s tofu recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1/2 ks citron
1 balíček mozzarella
olivový olej
provensálské koření
1 svazek jarní cibulka
150 g cherry rajčátka
1/4 ks listový salát
1 balíček uzené tofu
1 hrst čerstvá petrželová nať
1 ks okurek
2 hrstě baby špenát
bylinková směs se solí
1 ks vegi steak

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškerou zeleninu. Okurek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka překrojíme na půlky a poté na čtvrtky. Listový nebo jiný salát natrháme na kousíčky, zelenou petrželku nasekáme nadrobno. Vše vhodíme do mísy a pokapeme citronovou šťávou, pokapeme olivovým olejem

  2. Jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, špenát pokrájíme na menší kousky. Obojí necháme osmahnout na pár kapkách oleje. Cibulka nám zezlatoví, špenát se zatáhne. V závěru posypeme bylinkovou směsí se solí

  3. Tofu a vegi steak nakrájíme na kostičky, slitou mozzarellu taktéž

  4. K zelenině přidáme teplou špenátovou směs, tofu, vegi steak a mozzarellu. Vege salát s tofu dobře promícháme, ochutíme provensálským kořením a podle potřeby ještě dosolíme

  5. Vege salát s tofu rozdělíme do misek a můžeme ihned podávat jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!