Vegetariánská frankfurtská polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
5 - 6 ks brambory
1 ks cibule
kmín
1 lžíce olivový olej
3/4 hrnku mražený hrášek
čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
1 - 2 lžičky koření Horalka
3 ks vegetariánský párek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, stejně tak česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme hrášek mražený

  2. V hrnci rozehřejeme lžíci olivového oleje, vsypeme cibuli a osmahneme. Přidáme brambory, prolisovaný česnek a opět krátce orestujeme. Obsah v hrnci zalijeme zeleninovým vývarem nebo vodou, přidáme koření Horalka, sůl a 10 minut povaříme. Poté přisypeme hrášek a dalších 5 - 10 minut povaříme. Odebereme jednu naběračku husté části polévky stranou a toto množství rozmixujeme. Rozmixovanou část přilijeme do polévky, vsypeme na kolečka nakrájený vegetariánský párek, opepříme, podle chuti ještě přisolíme a pár minut prohříváme

  3. Vegetariánskou frankfurtskou polévku doplníme o čerstvě nasekanou petrželku a podáváme. Větší jedlíci mohou přikusovat pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!