Vegetariánská boloňská omáčka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 ks cibule
4 ks rajče
2 ks mrkev
parmazán
20 g podravka
olivový olej
3 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
200 g bílé suché víno
mletý muškátový oříšek
1 balíček malý rajský protlak
100 g sójový granulát

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme sojový granulát, cca 20 g Podravky a 10 minut povaříme. Uvařenou sóju scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu

  2. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na másle, po chvíli přidáme drobně nasekanou mrkev a celer. Zeleninu 5 minut podusíme. Přidáme uvařenou sóju, sůl, pepř, mléko a povaříme dalších 15 minut. Boloňskou omáčku dochutíme muškátovým oříškem a vínem, povaříme dalších 10 minut. V závěru přilijeme do omáčky pyré z rajčat a rajský protlak. Provaříme posledních pár minut a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Vegetariánskou boloňskou omáčku podáváme s těstovinami, omáčka je vhodná na přípravu lasagní. Na talíři vegetariánskou boloňskou omáčku posypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!