Vegetariánská boloňská omáčka recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 ks cibule 4 ks rajče 2 ks mrkev parmazán 20 g podravka olivový olej 3 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 200 g bílé suché víno mletý muškátový oříšek 1 balíček malý rajský protlak 100 g sójový granulát
Postup Vegetariánská boloňská omáčka
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme sojový granulát, cca 20 g Podravky a 10 minut povaříme. Uvařenou sóju scedíme a vymačkáme přebytečnou vodu
Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na másle, po chvíli přidáme drobně nasekanou mrkev a celer. Zeleninu 5 minut podusíme. Přidáme uvařenou sóju, sůl, pepř, mléko a povaříme dalších 15 minut. Boloňskou omáčku dochutíme muškátovým oříškem a vínem, povaříme dalších 10 minut. V závěru přilijeme do omáčky pyré z rajčat a rajský protlak. Provaříme posledních pár minut a v případě potřeby dochutíme solí a pepřem
Vegetariánskou boloňskou omáčku podáváme s těstovinami, omáčka je vhodná na přípravu lasagní. Na talíři vegetariánskou boloňskou omáčku posypeme parmazánem.