Houbové sabdží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 dkg brambory
pórek
zázvor
koriandr
40 dkg houby
chilli
kurkuma
kari koření
1 lžíce rajský protlak
hořčičné semínko
garam másala

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme houby, které na rozpáleném oleji osmahneme. Poté je vyndáme a na použitém oleji osmahneme hořčičné semínko spolu s koriandrem a kmínem. Po chvilce vmícháme nadrobno nakrájený pórek s troškou vody. Potom si na kostičky nakrájíme syrové brambory a smícháme je s pórkem. Po necelých 5 minutách vmícháme kurkumu, papriku, chilli, zázvor, kari a garam masálu. Do takto připravené směsi vmícháme orestované houby a dusíme do změknutí.

  2. Garam masála je aromatická směs koření, která dodává kari pokrmům výraznější chuť. Je běžně k dostání a ukládá se na chladném, suchém a tmavém místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!