Selečí kolínko s kapustičkami a zámeckými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

slanina
česnek
sůl
1 kostka máslo
máslo
brambory
pažitka
tymián
rozmarýn
petržel
kapustičky
300 g selečí kolínko

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme 4 kusy selecího kolínka cca 300 až 400 g. Očistíme, nařežeme a pořádně osolíme

  2. Pečeme s párou na 170 °C a potíráme česnekem, tymiánem a rozmarýnem

  3. Vezmeme slaninu, nakrájíme na kostičky a hezky vypražíme, kapustičky spaříme, vložíme na pánev ke slanině s kostkou másla (kapustičky musí být all dente)

  4. Příprava zámeckých brambor: Vezmeme malé brambory vcelku, oloupané, uvaříme je. Přepustíme kostku másla a v něm brambory povaříme, vyndáme je a prohodíme s petrželí a pažitkou

  5. Ke konci selečí kolínka dopečeme na 220 °C do barvy a vyrestujeme šťávu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!