Selská bramboračka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 snítka petrželka
4 ks brambory
1 lžička majoránka
1/4 ks celer
1 l voda
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 hrst houby
2 kuličky nové koření
1 špetka pepř
2 lžíce hladká mouka
1 kostka bujon

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme na kostky nakrájené syrové brambory, nastrouhanou nebo nakrájenou mrkev, kořen petržele, kousek celeru. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř a nové koření, majoránku a přivedeme k varu. Můžeme přihodit zeleninový bujon, přidáme hrst sušených nebo zmrazených hub

  2. Selskou bramboračku vaříme do změknutí zeleniny, poté dosolíme, přidáme prolisovaný česnek a dále dochutíme podle potřeby. Zahustíme světlou jískou připravenou z hladké mouky opražené na trošce oleje. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku

  3. Selskou bramboračku podáváme s chlebem, ještě lépe s klasickými bramborovými plackami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!