Houbové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
- - petrželka
200 g rajčata
3 ks brambory
- - tuk
- - mouka
140 g mrkev
50 g petržel
- - pepř mletý
160 g řepa
- - list bobkový
80 g protlak rajčatový
900 g houby hřibovité

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a povaříme v osolené vodě, scedíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na oleji. Houby zalijeme vývarem z hub a přidáme rajský protlak, pepř, bobkový list a necháme asi 10 minut dusit. Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a osmahneme je na oleji. Zvlášť orestujeme cibuli a na kousky nakrájenou mrkev, petržel a řepu. Připravíme si jíšku z másla a mouky a zalijeme vývarem z hub a s podušenou zeleninou a bramborami přidáme. Promícháme a dusíme asi 20 minut, ke konci přidáme nakrájená rajčata a vlijeme do misky, zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!