Filety z tresky s bylinkovou omáčkou a kuskusem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 150 g kuskus 3 ks bobkový list 200 ml zakysaná smetana 1 hrst zelená petrželka mletý černý pepř 1 ks malý pórek 15 kuliček celý černý pepř 100 g čerstvý špenát 1 hrst čerstvá pažitka 1 lžička sušená citronová kůra 400 g filety z tresky
Postup Filety z tresky s bylinkovou omáčkou a kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Filety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Pórek očistíme a nakrájíme na delší kousky
Do napařovacího hrnce s vodou vložíme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a vše přivedeme k varu. Nálev povaříme asi 10 minut. Napařovací část hrnce potřeme olejem, vložíme tresku a pórek. Přendáme nad nálev, zakryjeme policí a na mírném ohni dusíme doměkka
Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Špenát omyjeme, natrháme na kousky a orestujeme na malém množství oleje. Osolíme, opepříme a i s olejem vmícháme do hotového kuskusu
Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Bylinky očistíme a usekáme. Na oleji necháme zpěnit česnek, přidáme bylinky, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a krátce povaříme
Filety z tresky připravované na páře rozdělíme na porce, obložíme pórkem, přelijeme teplou omáčkou a podáváme se špenátovým kuskusem.