Filety z tresky s bylinkovou omáčkou a kuskusem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
150 g kuskus
3 ks bobkový list
200 ml zakysaná smetana
1 hrst zelená petrželka
mletý černý pepř
1 ks malý pórek
15 kuliček celý černý pepř
100 g čerstvý špenát
1 hrst čerstvá pažitka
1 lžička sušená citronová kůra
400 g filety z tresky

Postup přípravy receptu

  1. Filety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Pórek očistíme a nakrájíme na delší kousky

  2. Do napařovacího hrnce s vodou vložíme bobkový list, celý pepř, citronovou kůru a vše přivedeme k varu. Nálev povaříme asi 10 minut. Napařovací část hrnce potřeme olejem, vložíme tresku a pórek. Přendáme nad nálev, zakryjeme policí a na mírném ohni dusíme doměkka

  3. Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Špenát omyjeme, natrháme na kousky a orestujeme na malém množství oleje. Osolíme, opepříme a i s olejem vmícháme do hotového kuskusu

  4. Česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Bylinky očistíme a usekáme. Na oleji necháme zpěnit česnek, přidáme bylinky, vmícháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a krátce povaříme

  5. Filety z tresky připravované na páře rozdělíme na porce, obložíme pórkem, přelijeme teplou omáčkou a podáváme se špenátovým kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!