Filety z lososa a smetanové brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 ml voda
50 ml olivový olej
50 ml sojová omáčka
citronová šťáva
1/2 lžičky mletý koriandr
2 - 3 lžíce čerstvá petrželka
600 g malé brambory
100 ml hustá zakysaná smetana
50 g třtinový cukr
4 porce filé z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Filety z lososa očistíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme z obou stran a vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním sojové omáčky s olejem a vodou. Takto naloženého lososa necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladu. Pak lososa vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji z obou stran opečeme

  2. Připravíme si přílohu. Brambory oloupeme, rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory posypeme usekanou petrželkou, ochutíme koriandrem, solí a promícháme se zakysanou smetanou. Hrnec zakryjeme policí a necháme asi minutu odstát

  3. Filety lososa rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s teplými smetanovými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!