Filety z lososa a smetanové brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 ml voda 50 ml olivový olej 50 ml sojová omáčka citronová šťáva 1/2 lžičky mletý koriandr 2 - 3 lžíce čerstvá petrželka 600 g malé brambory 100 ml hustá zakysaná smetana 50 g třtinový cukr 4 porce filé z lososa
Postup Filety z lososa a smetanové brambory
Postup přípravy receptu
-
Filety z lososa očistíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme z obou stran a vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním sojové omáčky s olejem a vodou. Takto naloženého lososa necháme odležet alespoň 2 hodiny v chladu. Pak lososa vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji z obou stran opečeme
Připravíme si přílohu. Brambory oloupeme, rozkrojíme na poloviny a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory posypeme usekanou petrželkou, ochutíme koriandrem, solí a promícháme se zakysanou smetanou. Hrnec zakryjeme policí a necháme asi minutu odstát
Filety lososa rozdělíme na nahřáté talíře, ozdobíme plátkem citronu a podáváme s teplými smetanovými brambory.