Filety z mořské štiky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce máslo
1 - 2 lžíce máslo
1 lžička oregano
100 g žampiony
drcený kmín
1 svazek jarní cibulka
2 lžíce ostrý kečup
600 g zeleninová směs
4 plátky větší filet z mořské štiky

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nasekáme najemno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo a vše osmažíme. Přidáme zeleninovou směs (hrášek, mrkev, pórek), osolíme a podlijeme trochou vody. Směs necháme 5 minut podusit a pak přimícháme kečup a ochutíme oreganem

  2. Filé osolíme, posypeme kmínem a po obou stranách ho na rozehřátém másle opečeme

  3. Česnek nastrouháme najemno, smícháme ho s máslem a krátce orestujeme

  4. Na talíře rozdělíme zeleninovou směs, na ni položíme filé a potřeme česnekovým máslem. Vhodnou přílohou k filetu z mořské štiky jsou vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!