Filety z mořské štiky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce máslo 1 - 2 lžíce máslo 1 lžička oregano 100 g žampiony drcený kmín 1 svazek jarní cibulka 2 lžíce ostrý kečup 600 g zeleninová směs 4 plátky větší filet z mořské štiky
Postup Filety z mořské štiky
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nasekáme najemno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Rozehřejeme máslo a vše osmažíme. Přidáme zeleninovou směs (hrášek, mrkev, pórek), osolíme a podlijeme trochou vody. Směs necháme 5 minut podusit a pak přimícháme kečup a ochutíme oreganem
Filé osolíme, posypeme kmínem a po obou stranách ho na rozehřátém másle opečeme
Česnek nastrouháme najemno, smícháme ho s máslem a krátce orestujeme
Na talíře rozdělíme zeleninovou směs, na ni položíme filé a potřeme česnekovým máslem. Vhodnou přílohou k filetu z mořské štiky jsou vařené brambory.