Houbová polévka na Štědrý den recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g sádlo
20 g hladká mouka
160 g sušené houby
20 g strouhání
podle chuti
mletý pepř
zelená petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme, dáme do vody a povaříme je doměkka.

  2. Ze sádla a mouky připravíme zásmažku. Přidáme do ní nastrouhanou cibuli a osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme k uvařeným houbám. Všechno ještě povaříme. Nakonec do polévky zavaříme strouhání nebo třeba krupicové knedlíčky. Houbovou polévku ochutíme sekanou zelenou petrželovou natí a mletým černým pepřem.

  3. Houbovou polévku podáváme na Štědrý den nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!