Velikonoční fazolová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce máslo
petrželka
3 ks brambory
majoránka
cibule
2 ks mrkev
1 ks petržel
200 g fazole
2 lžíce hladká mouka
1 l hovězí vývar
mletý černý pepř
smetana na vaření
světlý toustový chléb Penam

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den nakrájíme mrkev a petržel nadrobno a česnek rozdrtíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kousky a osmažíme. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno

  2. Ve stejné vodě uvaříme fazole doměkka. K fazolím potom přidáme povařit nakrájenou mrkev, petržel, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Z másla, nebo sádla a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme trochu vlažného vývaru z fazolí. Jíšku přidáme do polévky, přilijeme hovězí vývar a povaříme. Z toustového chleba vykrojíme vykrajovátkem zajíčky a lehce je opečeme na pánvi

  3. Velikonoční fazolovou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou, čerstvou petrželkou a podáváme. Polévku můžeme při podáváním ještě doplnit lžící smetany

  4. Zdroj: Penam/MEDEA


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!