Smetanová houbová polévka s vejcem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 - 2 lžičky ocet
300 g brambory
200 ml smetana
1 lžička kmín
2 lžíce hladká mouka
700 ml zeleninový vývar
300 g čerstvé houby
mletý černý pepř
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěné čerstvé houby nakrájíme na stejně velké kousky. Ve smetaně dobře rozmícháme hladkou mouku. Kopr omyjeme a jemně usekáme

  2. Brambory a houby zalijeme studeným vývarem, podle chuti osolíme a okmínujeme. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. Pak přilijeme smetanu s moukou a polévku za občasného promíchání krátce povaříme. Nakonec vmícháme čerstvý kopr a podle chuti polévku okyselíme a přisolíme. Zvlášť uvaříme v osolené a octem okyselené vodě zastřená vejce

  3. Zastřená vejce rozdělíme do talířů, zalijeme smetanovou houbovou polévkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!