Houbová míchanice s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
400 ml vývar
1 lžička solamyl
2 ks cibule
2-4 lžíce sherry
600 g vepřová plec
mletý černý pepř
300 g houby (žampiony, hlíva, lišky)
100 g smetanový sýr (s česnekem)
1-2 lžíce drcený barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osusšíme a nakrájíme na tenké nudličky. Houby očistíme a otřeme vlhkou utěrkou. Podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

  2. Na pánvi rozpálíme olej a nudličky zprudka osmažíme. Přidáme houby, cibuli a vše dále restujeme. Směs podlijeme vývarem a necháme povařit než maso změkne.

  3. Pak směs zjemníme smetanovým sýrem, pepřem, trochou sherry a podle potřeby osolíme. Omáčku můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše vody.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!