Švestkový koláč s vločkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek máslo
2 hrnky mléko
6 hrnků ovoce
1 lžička mletá skořice
2 ks vanilkový cukr
2 hrnky hladká mouka
tuk na vymazání
3 lžíce kukuřičný škrob
2 hrnky třtinový cukr
mouka na vysypání
2 hrnky jemné ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Švestky nebo jiné kompotované ovoce scedíme a necháme okapat. Čerstvé ovoce očistíme a nakrájíme na plátky. Dobrá je rebarbora. Formu vymažeme a vysypeme

  2. Z ovesných vloček, mouky, třtinového cukru a rozměklého másla nebo tuku vypracujeme drobenku. Polovinu nasypeme na vymazaný plech nebo formu a na drobenku poskládáme švestky

  3. Z mléka, kukuřičného škrobu a vanilkového cukru uvaříme kaši, kterou rovnoměrně nalijeme na švestky. Nasypeme zbytek drobenky a poprášíme skořicí. Švestkový koláč s vločkami pečeme při 180 °C asi 35 minut

  4. Švestkový koláč s vločkami podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!