Švestkový koláč z domácí pekárny recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

olej
1/2 lžičky sůl
100 g máslo
100 g máslo
2 ks žloutek
švestky
100 g cukr krupice
4 - 6 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
citronová kůra
4 - 6 lžic polohrubá mouka
250 g vlažné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny naskládáme ingredience v tomto pořadí: mléko, žloutky, máslo, cukr, hladká mouka, sůl, citronová kůra a rozmačkané droždí. Zapneme pekárnu na program Kynuté těsto. Moje pekárna ukáže čas 1:25 a tu dobu ji nechám pracovat a nechat kynout těsto

  2. Zatím si připravím švestky a drobenku. Umyté švestky krájíme na půlky a odstraníme pecky. Drobenku uděláme asi z 100 g másla, sáčku vanilkového cukru, 4 - 6 lžic polohrubé mouky a stejného množství moučkového cukru. Je lepší počkat se zpracováním drobenky, až máslo trochu povolí

  3. Vykynuté těsto vyjmeme z domácí pekárny, rozválíme na pečicím papíru, vložíme na plech a klademe švestky jednu vedle druhé. Výsledný moučník posypeme rovnoměrně připravenou drobenkou

  4. Jakmile máme rozpálenou troubu, vložíme moučník a pečeme na nižším stupni asi 20 minut. Je dobré švestkový koláč kontrolovat, abychom ho nespálili.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!