Houbová bruschetta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 stroužek česnek
sůl
1 svazek pažitka
2 ks rajče
200 g houby šitake
4 lžíce olivový olej
mletý černý pepř
4 plátky italský chléb

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata omyjeme a spolu se slaninou a houbami je nakrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme, osušíme a nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na rozpálené pánvi prudce orestujeme slaninu. Přidáme houby, rajčata a polovinu pažitky. Směs osolíme a opepříme.

  3. Plátky chleba asi 4 minuty pečeme v opékači nebo na grilu. Pak do něj vetřeme česnek, zákápneme jej olivovým olejem a rozdělíme do něj připravenou směs.

  4. Připravený chléb opepříme a posypeme zbylou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!