Hamburger po americku aneb žádný karbanátek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 plátky sýr
500 g mleté hovězí maso
4 ks hamburgerová houska
podle chuti
sůl
cibule
hořčice
rajče
kečup
hlávkový salát
sterilovaná okurka
barbeque omáčka
podle potřeby
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté hovězí osolíme a opepříme. Uděláme 4 stejné placky maximálně 2 cm vysoké. Je dobré je udělat větší než je velikost housky, při grilování se trochu spečou.

  2. Poté hamburgery grilujeme z obou stran, nejlépe na zahradním grilu nebo stejně dobře jako doma v troubě. Hamburgery by měly být dostatečně propečené. Nakonec je poklademe plátkem sýra a ten necháme roztavit.

  3. Mezitím si připravíme pečivo. Rozřízneme housky na poloviny a naplníme je požadovanou náplní - podle chuti hořčice, kečup, BBQ omáčka, listy salátu, plátky rajčat, cibule a okurky nebo cokoliv máme rádi.

  4. Nakonec naplníme housky americkými hamburgery. Hamburgery po americku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!