Šípková omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
sůl
2 dl vývar
máslo
hřebíček
150 g šípky
1 dl červené víno
hladká mouka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Šípky zbavíme stopek a okvětí. Rozpůlíme je, odstraníme jádřince i s chloupky a důkladně promyjeme studenou vodou. Potom je uvaříme ve vodě doměkka. Nakonec šípky rozmixujeme na protlak

  2. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem a vmícháme šípkový protlak, červené víno, hřebíček, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru. Podle chuti omáčku osolíme a osladíme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu. Po chvíli stáhneme plamen a šípkovou omáčku necháme už jen probublávat. Získáme tak sametovou šípkovou omáčku

  3. Šípkovou omáčku podáváme k vysoké, pernaté a černé zvěřině

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!