Základní hamburger recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
25 ml dijonská hořčice
mletý černý pepř
260 g hřbetní sádlo
1300 g hovězí hanger steak

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso a hřbetní sádlo umeleme na středním nástavci. Hovězí mleté maso by mělo obsahovat okolo 20 % tuku. Umleté maso smícháme s rozetřeným česnekem, dijonskou hořčicí a směs dochutíme solí a pepřem

  2. Z masové směsi vytvarujeme pomocí kulatého vykrajovače 4 hamburgery o hmotnosti 180 g a 20 hamburgerů o hmotnosti 50 g. Takto připravené hamburgery můžeme grilovat na plochém grilu nebo na pánvi

  3. Základní hamburger podáváme v hamburgerové housce doplněný podle chuti zeleninou, hořčicemi a různými omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!