Široké nudle se třemi druhy sýra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
vegeta
50 g eidam
1 ks hermelín
2 lžíce olivový olej
1 lžička provensálské koření
1 ks střední cibule
5 lžic sterilovaná kukuřice
3 lžíce balkánský sýr
250 g široké nudle
5 ks vařený bílek
1 kostka bylinkový bujón
1 lžička nakládaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky, česnek na tenké plátky. Vajíčka uvaříme natvrdo, žloutky vyloupneme a bílky rozkrájíme. Můžeme použít i celá vajíčka. Balkánský sýr rozdrobíme, eidam a hermelín nakrájíme na kousíčky

  2. Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu ve vodě dochucené bylinkovým bujónem. Do vody přidáme i lžíci oleje. Uvaříme podle návodu na obalu al dente. Pak jen nudle scedíme

  3. Na oleji dozlatova osmahneme cibuli, přisypeme česnek, kukuřici a ještě chvíli necháme restovat. Přidáme lžičku nakládaného kopru, trochu vegety a zmírníme teplotu. Vsypeme těstoviny, bílky, sýry a dochutíme provensálským kořením. Pár minut prohříváme, až se sýr začne rozpouštět

  4. Široké nudle se třemi druhy sýra podáváme ještě teplé, ohřívané už nejsou tak dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!