Gratinované maliny recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g tvaroh
50 g cukr moučka
100 ml zakysaná smetana
2 kapky vanilková esence
50 g přírodní cukr
300 g čerstvé či mražené maliny

Postup přípravy receptu

  1. Maliny či jiné drobné ovoce - jahody, borůvky, ostrůžiny - vložíme do ohnivzdorných misek

  2. Tvaroh, zakysanou smetanu, moučkový cukr a 2 kapky vanilkové esence vložíme do mísy a vyšleháme dohladka

  3. Tvarohovou směs naneseme na maliny. Vršek dezertu poprašíme přírodním cukrem a misky dáme tak na 2 - 3 minuty pod gril. Až cukr zkaramelizuje, je hotovo

  4. Nakonec dezert dozdobíme čerstvým ovocem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!