Šneci s tvarohem a pudinkem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks žloutek
250 ml mléko
400 ml mléko
100 g tuk
2 lžíce med
100 g cukr krupice
5 lžic cukr krupice
1 lžička mletá skořice
1 lžička citronová kůra
500 g polohrubá mouka
30 g čerstvé droždí
1 balení pudinkový prášek
500 g tvaroh v alobalu

Postup přípravy receptu

  1. Jestliže se rozhodneme připravit kvásek z čerstvého droždí, nejprve si do hrnečku dáme teplé (ne horké) mléko, rozdrobíme do něj čerstvé droždí, přidáme špetku cukru, zaprášíme lehce hladkou moukou a necháme přikryté pod utěrkou cca 10 minut odpočívat, aby vzešel kvásek. Tuto část můžeme vynechat, pokud se rozhodneme použít sušené droždí

  2. Poté si do misky odvážíme mouku, cukr, po okrajích osolíme, uprostřed vytvoříme důlek, vylijeme vzešlý kvásek (nebo jen nasypeme sušené droždí), začneme od středu míchat, přidáme žloutky, citronovou kůru a 50 g tuku. Nejlépe použijeme 2 lžíce rozpuštěného másla, lžíci sádla a 1 lžíce oleje, docílíme tak nejlepší chuti, ale můžeme něco z toho navzájem nahradit. Těsto vymísíme, lehce poprášíme moukou a necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout. Pokud máme doma domácí pekárnu, zjednodušíme si přípravu na program "kynuté těsto", kde se těsto vymísí i v teple vykyne

  3. Připravíme si náplň. Uvaříme dle návodu 1 balení vanilkového pudinku s cukrem, ovšem jen v menším množství mléka, aby byl pořádně hustý. Po zchladnutí pořádně rozmícháme s tvarohy z alobalu, ochutnáme a případně ještě dosladíme moučkovým cukrem

  4. Těsto vyválíme, potřeme náplní a zatočíme jako závin. Krájíme silnější kolečka a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem

  5. Šneky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, až jsou dozlatova

  6. Šneky s tvarohem a pudinkem ihned po vytažení potřeme rozpuštěným máslem s medem a skořicí a podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!