Gratinované rybí filé se žampiony recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
150 g sýr
zelenina
3 - 4 ks žampiony
4 - 6 lžic zakysaná smetana
citronová šťáva
mletý černý pepř
4 ks rybí filé (menší porce)

Postup přípravy receptu

  1. Menší plátky rybího filé pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň 15 minut uležet. Pak je papírovým ubrouskem osušíme a zprudka osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran

  2. Osolíme a opepříme. Zapékací misky nebo mušle vymažeme máslem a vložíme do nich osmaženou rybu

  3. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a krátce osmahneme na másle. Jemně posolíme, opepříme a narovnáme do misek kolem porcí rybího filé

  4. Na každou porci rozetřeme asi 1 lžíci zakysané smetany (můžeme i šlehačku ke šlehání) a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme nejlépe v horkovzdušné troubě s vrchním grilem asi 10 - 15 minut, dokud sýr nezrůžoví

  5. Gratinované rybí filé se žampiony podáváme jako předkrm s bílým pečivem. Hodí se i na silvestrovskou slavnostní „tabuli“.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!