Dušené vepřové s karotkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky máslo
500 g karotka
1-2 lžičky hladká mouka
1 kg vepřová plec
1 kostka zeleninový bujon
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso osolíme a opepříme.

  2. V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje. Vložíme maso a ze všech stran ho zprudka osmažíme, aby se zatáhlo. Pak maso podlijeme, do hrnce rozdrobíme kostku bujonu a maso dusíme asi 30 minut.

  3. Zatím očistíme mrkev a máslo utřeme s moukou. K poloměkkému vepřovému přidáme karotku, moučné máslo a vše dusíme, dokud není maso i mrkev měkké. Asi 15 - 20 minut.

  4. Dušené vepřové s karotkou podáváme nejlépe s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!