Dušené vepřové s karotkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžičky máslo 500 g karotka 1-2 lžičky hladká mouka 1 kg vepřová plec 1 kostka zeleninový bujon podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Dušené vepřové s karotkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso osolíme a opepříme.
V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje. Vložíme maso a ze všech stran ho zprudka osmažíme, aby se zatáhlo. Pak maso podlijeme, do hrnce rozdrobíme kostku bujonu a maso dusíme asi 30 minut.
Zatím očistíme mrkev a máslo utřeme s moukou. K poloměkkému vepřovému přidáme karotku, moučné máslo a vše dusíme, dokud není maso i mrkev měkké. Asi 15 - 20 minut.
Dušené vepřové s karotkou podáváme nejlépe s vařenými brambory.