Dušené rizoto z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
1 ks rajče
1 hrneček rýže
1 plechovka hrášek sterilovaný (malá...
1 plechovka sterilované žampiony (malá...
podle chuti
mrkev
20 dkg uzenina
bujón
pepř, sůl
česnek prolisovaný
na ozdobu
sýr,kečup,okurka

Postup přípravy receptu

  1. Pro tento recept budeme potřebovat hlavně pekáček s víkem, který lze dát na sporák i do trouby. Nejlépe z varného skla.

  2. V pekáčku rozpálíme olej, osmahneme cibuli až zesklovatí a přidáváme další ingredience "co dům dal". Nejprve nějakou uzeninu, kterou krátce osmahneme, aby trochu pustila šťávu. Dále přidáme na kousky krájenou papriku, hrášek, krájené žampiony, malé krájené rajče a asi tak 3 cm hrubě strouhané mrkve.

  3. Vše osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pak přidáme propláchnutou rýži. Také promícháme. Zalijeme teplou vodou tak na prst nad rýži. Přidáme rozdrobený bujón a česnek.

  4. Takto připravené rizoto přiklopíme a dáme do rozpálené trouby na 200°C. Po 10 minutách zkontrolujeme tvrdost rýže. Můžeme ještě trošku přilít vodu nebo naopak necháme pekáček odkrytý. Směs nezapomeneme znovu promíchat.

  5. Za 20 minut je rizoto v troubě hotové. Tato úprava má výhodu, že u vaření nemusíte stát. Hotové jídlo můžete podávat se strouhaným sýrem nebo kečupem nebo se sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!