Závin s tuňákovou náplní recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
40 g parmazán
150 g žervé
1 lžička sardelová pasta
sezamové semínko
jarní cibulka
mletý černý pepř
1 balíček listové těsto v plátu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Jarní cibulku (množství podle chuti) očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Tuňáka ve vlastní šťávě necháme okapat na sítku. V míse promícháme žervé s tuňákem, strouhaným sýrem, cibulkou a sardelovou pastou. Směs podle potřeby

  2. " target="_blank" title="Sůl neškodí ">osolíme a opepříme

  3. Plát listového těsta poklademe náplní a svineme v závin, který řádně uzavřeme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem

  4. Závin s tuňákovou náplní upečeme v předehřáté troubě při 200 °C dorůžova

  5. Listový závin plněný tuňákem necháme vychladnout a nakrájíme na řezy. Podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!