Dušené pekingské zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky sůl
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 lžička rybí omáčka
1 ks pekingské zelí

Postup přípravy receptu

  1. Pekingské zelí (v některých obchodech je pod jménem čínské zelí) opláchneme a nakrájíme je stejným způsobem jako bychom krájeli mrkev na kolečka. Následně nakrájená kolečka překrojíme na polovinu. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci rozpálíme lžíci sádla a pomalu osmažíme cibuli doměkka, přidáme zelí, osolíme a podusíme. Následně přikápneme podle chuti rybí omáčku, kterou lze zakoupit ve vietnamských obchodech s potraviny, případně použijeme sójovou omáčku. Pro vegetariány nahradíme sádlo rostlinným olejem.

  3. Dušené pekingské zelí podáváme jako přílohu nejlépe k rýži a masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!