Dušené kořeněné vepřové maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 l vývar
1 ks cibule
125 g dýňová semínka
1 lžíce citronová šťáva
0 lžiček mletý kmín
0 lžiček mletý černý pepř
1 kg libové vepřové maso
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Dýňová semínka nasekáme na jemno. Maso nakrájíme na velké kostky a vložíme do kastrolu.

  2. K masu přidáme vývar, kmín, pepř, sůl, nasekanou cibuli a česnek. Na mírném ohni pod pokličkou vaříme maso do změknutí asi 2 hodiny. Pak přidáme dýňová semínka a necháme 5 minut vydusit, aby směs zhoustla. Nakonec podle chuti okořeníme, přisolíme a přidáme citronovou šťávu.

  3. Dušené kořeněné vepřové maso podáváme jako hlavní chod s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!