Dušené hovězí v kedlubnách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 lžic olej 2 lžíce máslo 1-2 ks cibule 600 g kedlubna 4 lžíce hladká mouka 500 g hovězí maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Dušené hovězí v kedlubnách recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.
Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Potom maso zalijeme vařící vodou a zakryté dusíme do poloměkka.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a spolu s kolečky kedluben ji vmícháme k polouvařenému masu. Vše doře rozmícháme, pokud je třeba, naředíme vodou a dusíme doměkka.
Dušené hovězí servírujeme s vařeným bramborem.