Dušené hovězí v kedlubnách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
2 lžíce máslo
1-2 ks cibule
600 g kedlubna
4 lžíce hladká mouka
500 g hovězí maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

  2. Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Potom maso zalijeme vařící vodou a zakryté dusíme do poloměkka.

  3. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a spolu s kolečky kedluben ji vmícháme k polouvařenému masu. Vše doře rozmícháme, pokud je třeba, naředíme vodou a dusíme doměkka.

  4. Dušené hovězí servírujeme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!