Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
100 ml vývar
40 g máslo
2 lžíce máslo
1/2 ks cibule
50 ml smetana
1 lžíce citronová šťáva
200 g mražený hrášek
1 hrst čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
2 ks steak z tuňáka

Postup přípravy receptu

  1. Steaky z tuňáka omyjeme, důkladně osušíme, potřeme olejem a ochutíme mletým barevným pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku očistíme a nasekám najemno

  2. Nejdříve si připravíme hráškový krém. Na másle necháme zesklovatět cibulku, vmícháme hrášek a vše krátce orestujeme. Hrášek ochutíme solí a pepřem, podlijeme vývarem a zvolna podusíme doměkka. Pak vše tyčovým mixerem rozmělníme do hladkého krému, který zjemníme smetanou

  3. Připravíme si omáčku. Máslo necháme rozpustit, vmícháme petrželku, citronovou šťávu a podlijeme 2 - 3 lžícemi vývaru. Omáčku necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a odstavíme z tepla

  4. Na malém množství oleje opečeme steaky z tuňáka z obou stran do růžova. Pečeme z každé strany asi 1- 2 minuty a pak pánev odstavíme z tepla

  5. Na nahřáté talíře rozdělíme porce tuňáka a asi 2 lžíce hráškového pyré, vše přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými nebo gratinovanými brambory

  6. Minutkový tuňák s máslovo-bylinkovým přelivem můžeme připravit místo kapra na Štědrý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!