Dušené hovězí s rajskými jablíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
60 g tuk
10 ks rajče
3 ks mrkev
150 ml červené víno
hladká mouka
300 ml masový vývar
mletý černý pepř
500 g hovězí maso zadní

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso rozkrájíme na plátky, které omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Potom je obalíme v mouce, osolíme a opepříme.

  2. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a naplátkujeme. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s rajčaty osmažíme na části tuku.

  3. Na zbylém tuku opečeme maso po obou stranách. Do kastrolu vložíme polovičku zeleniny, zakryjeme masem, na ně naskládáme zbylou zeleninu, podlijeme troškou vývaru a dusíme v mírně vyhřáté troubě dokud maso nezměkne.

  4. Potom zeleninu rozmixujeme, smícháme s vínem, přelijeme přes maso a prohřejeme.

  5. Dušené hovězí s rajskými jablíčky servírujeme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!