Dušené hovězí s rajskými jablíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 60 g tuk 10 ks rajče 3 ks mrkev 150 ml červené víno hladká mouka 300 ml masový vývar mletý černý pepř 500 g hovězí maso zadní
Postup Dušené hovězí s rajskými jablíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso rozkrájíme na plátky, které omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Potom je obalíme v mouce, osolíme a opepříme.
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a naplátkujeme. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka a spolu s rajčaty osmažíme na části tuku.
Na zbylém tuku opečeme maso po obou stranách. Do kastrolu vložíme polovičku zeleniny, zakryjeme masem, na ně naskládáme zbylou zeleninu, podlijeme troškou vývaru a dusíme v mírně vyhřáté troubě dokud maso nezměkne.
Potom zeleninu rozmixujeme, smícháme s vínem, přelijeme přes maso a prohřejeme.
Dušené hovězí s rajskými jablíčky servírujeme s těstovinami.