Salát s olivami a tuňákem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
sůl
450 g rajčata
2 lžíce mléko
1 lžička hořčice
120 g fazolky
pepř
pepř
1 lžíce olivový olej
50 ml olivový olej
25 ml vinný ocet
1 hrnek černé olivy
4 ks vařená vejce
50 g řezy z ančoviček
2 ks malý hlávkový salát
220 g tuňák z konzervy
350 g conchigliette

Postup přípravy receptu

  1. Conchigliette (mušličky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, ihned propláchneme studenou tekoucí vodou a potom necháme dobře okapat

  2. Fazolky vaříme v mírně osolené vodě 10-12 minut, scedíme, prudce ochladíme ve studené vodě, znovu scedíme a necháme okapat

  3. Řezy z ančoviček (sardelky) namočíme na 10 minut do mléka, aby se z nich odstranila nadbytečná sůl. Hlávky salátu rozebereme, větší listy roztrháme na kousky. Rajčata ponoříme na 1-2 minuty do vroucí vody, prudce ochladíme, oloupeme a dužninu nakrájíme nahrubo Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Tuňáka necháme okapat a nakrájíme na kousky

  4. Řezy z ančoviček scedíme. Všechny suroviny na salát opatrně promícháme ve velké míse, osolíme a opepříme

  5. Zálivku vinaigrette si můžeme připravit předem smícháním všech surovin a uložit ji do chladničky. masně před podáváním jí salát přelijeme. Rozdělíme na talíře nebo do misek a podáváme

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!