Dušené hovězí nakyselo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 1-2 ks mrkev 2 lžíce plnotučná hořčice 4 plátky hovězí zadní 2 ks sterilované okurky mleté nové koření 1 konzerva sterilovaný hrášek mletý černý pepř celý kmín
Postup Dušené hovězí nakyselo recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři libové plátky zadního hovězího masa lehce naklepeme, odblaníme, osolíme a opepříme. Maso osmahneme na větší cibulce, kterou jsme předtím nasekali a na tuku nechali zesklovatět. Přidáme hořčici, kmín, nové koření, zalijeme vodou a přiklopíme. Hovězí plátky necháme asi 90 minut dusit. Musí nám zůstat dostatek šťávy.
Poté maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, přidáme do ní na kousky nakrájené velké okurky, 2 lžíce okurkového láku, na kolečka nakrájenou mladou mrkev a dobrý konzervovaný propraný hrášek (malou konzervu). Pokud je třeba zahustit, použijeme škrob (solamyl), případně světlou jíšku. Dušené hovězí vložíme zpět k prohřátí a vše ještě dusíme pod pokličkou zhruba 10 - 15 minut.
Dušené hovězí nakyselo podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami. Výborné je ale hovězí dušené i studené jen tak s chlebem.