Dušené hovězí nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1-2 ks mrkev
2 lžíce plnotučná hořčice
4 plátky hovězí zadní
2 ks sterilované okurky
mleté nové koření
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři libové plátky zadního hovězího masa lehce naklepeme, odblaníme, osolíme a opepříme. Maso osmahneme na větší cibulce, kterou jsme předtím nasekali a na tuku nechali zesklovatět. Přidáme hořčici, kmín, nové koření, zalijeme vodou a přiklopíme. Hovězí plátky necháme asi 90 minut dusit. Musí nám zůstat dostatek šťávy.

  2. Poté maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, přidáme do ní na kousky nakrájené velké okurky, 2 lžíce okurkového láku, na kolečka nakrájenou mladou mrkev a dobrý konzervovaný propraný hrášek (malou konzervu). Pokud je třeba zahustit, použijeme škrob (solamyl), případně světlou jíšku. Dušené hovězí vložíme zpět k prohřátí a vše ještě dusíme pod pokličkou zhruba 10 - 15 minut.

  3. Dušené hovězí nakyselo podáváme s vařenými brambory, rýží nebo těstovinami. Výborné je ale hovězí dušené i studené jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!