Dušené filety z tresky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce hrášek
3 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 hrst brokolice
1 hrst květák
olivový olej
1 balíček rybí filé
1 ks řapíkatý celer
1 hrst zelené fazolky
na ozdobu
1 ks rajče
2 listy salát
10 plátků salátová okurka
podle chuti
koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Filety z tresky okořeníme kořením na ryby, pokapeme pár kapkami olivového oleje a necháme chvíli proležet.

  2. Mezitím si omyjeme dvě střední brambory a dáme je vařit i se slupkou v páře. Potom si připravíme různé druhy zeleniny a nakrájíme je. Kořenovou zeleninu nejlépe na slabé nudličky, brokolici a květák rozdělíme na malé růžičky, na slabá kolečka nakrájíme pórek a česnek s cibulí, na menší kousky přeřízneme zelené fazolové lusky a můžeme přidat i zelený hrášek. Není-li zelenina čerstvá, můžeme použít i mraženou.

  3. Když máme vše připravené, tak dáme na pánev rybí filety a po obou stranách je opečeme nebo podusíme. Než se ryba udělá, poklademe talíř listy salátu. Na ně pak položíme hotovou rybu. Na pánvičce po rybě uděláme i připravenou zeleninu, kterou po krátkém dušení přidáme na talíř k rybě, ještě přidáme na kolečka nakrájenou bramboru.

  4. Poté ještě talíř obložíme na kolečka nakrájenou syrovou okurkou a rajskými jablíčky. Dušené filety z tresky můžeme posypat petrželkou a pak už si jen popřát dobrou chuť. Dušené filety z tresky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!