Dušené filety z tresky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce hrášek 3 stroužky česnek 1 ks cibule 1 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 1 hrst brokolice 1 hrst květák olivový olej 1 balíček rybí filé 1 ks řapíkatý celer 1 hrst zelené fazolky na ozdobu 1 ks rajče 2 listy salát 10 plátků salátová okurka podle chuti koření na ryby
Postup Dušené filety z tresky recept
Postup přípravy receptu
-
Filety z tresky okořeníme kořením na ryby, pokapeme pár kapkami olivového oleje a necháme chvíli proležet.
Mezitím si omyjeme dvě střední brambory a dáme je vařit i se slupkou v páře. Potom si připravíme různé druhy zeleniny a nakrájíme je. Kořenovou zeleninu nejlépe na slabé nudličky, brokolici a květák rozdělíme na malé růžičky, na slabá kolečka nakrájíme pórek a česnek s cibulí, na menší kousky přeřízneme zelené fazolové lusky a můžeme přidat i zelený hrášek. Není-li zelenina čerstvá, můžeme použít i mraženou.
Když máme vše připravené, tak dáme na pánev rybí filety a po obou stranách je opečeme nebo podusíme. Než se ryba udělá, poklademe talíř listy salátu. Na ně pak položíme hotovou rybu. Na pánvičce po rybě uděláme i připravenou zeleninu, kterou po krátkém dušení přidáme na talíř k rybě, ještě přidáme na kolečka nakrájenou bramboru.
Poté ještě talíř obložíme na kolečka nakrájenou syrovou okurkou a rajskými jablíčky. Dušené filety z tresky můžeme posypat petrželkou a pak už si jen popřát dobrou chuť. Dušené filety z tresky ihned podáváme.