Kořeněné kuřecí plátky na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
100 ml olej
sůl
1/4 lžičky tymián
1 lžíce kečup
1 lžíce kečup
1/2 lžičky zázvor
zelenina
3 lístky šalvěj
1 ks bobkový list
250 ml smetana ke šlehání
olej na smažení
1/2 lžičky mletá červená paprika
8 kuliček červený pepř
1/4 lžičky mletý rozmarýn
4 - 6 plátků kuřecí prsní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí plátky zlehka naklepeme a naložíme do marinády

  2. Příprava marinády: 1 bobkový list rozlámeme na kousky a pak s kuličkami červeného pepře a lístky sušené šalvěje rozdrtíme v hmoždíři. Přesypeme do misky, přidáme? lžičky mletého zázvoru,asi? lžičky červené papriky, špetku tymiánu a mletého rozmarýnu, trochu soli. Zalijeme olejem (100 - 150 ml), přidáme lžíci kečupu, prolisovaný česnek a důkladně promícháme

  3. Marinádou důkladně potřeme z obou stran plátky masa a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň hodinu

  4. Marinované plátky zprudka usmažíme po obou stranách. Pokud nám zbyla v misce marináda, přilijeme ji pod maso. V malém množství vody ještě rozmícháme lžíci kečupu a maso podlijeme

  5. Za mírného ohřívání necháme část vody vysmažit, když kečup začne pod masem houstnout, přilijeme do pánve i smetanu a jen krátce necháme projít varem. Podle chuti přisolíme

  6. Kořeněné kuřecí plátky na smetaně podáváme s upečenými brambory nebo hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!