Kořeněné kuřecí plátky na smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 100 ml olej sůl 1/4 lžičky tymián 1 lžíce kečup 1 lžíce kečup 1/2 lžičky zázvor zelenina 3 lístky šalvěj 1 ks bobkový list 250 ml smetana ke šlehání olej na smažení 1/2 lžičky mletá červená paprika 8 kuliček červený pepř 1/4 lžičky mletý rozmarýn 4 - 6 plátků kuřecí prsní řízek
Postup Kořeněné kuřecí plátky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí plátky zlehka naklepeme a naložíme do marinády
Příprava marinády: 1 bobkový list rozlámeme na kousky a pak s kuličkami červeného pepře a lístky sušené šalvěje rozdrtíme v hmoždíři. Přesypeme do misky, přidáme? lžičky mletého zázvoru,asi? lžičky červené papriky, špetku tymiánu a mletého rozmarýnu, trochu soli. Zalijeme olejem (100 - 150 ml), přidáme lžíci kečupu, prolisovaný česnek a důkladně promícháme
Marinádou důkladně potřeme z obou stran plátky masa a necháme v chladu uležet. Nejlépe do druhého dne, nebo alespoň hodinu
Marinované plátky zprudka usmažíme po obou stranách. Pokud nám zbyla v misce marináda, přilijeme ji pod maso. V malém množství vody ještě rozmícháme lžíci kečupu a maso podlijeme
Za mírného ohřívání necháme část vody vysmažit, když kečup začne pod masem houstnout, přilijeme do pánve i smetanu a jen krátce necháme projít varem. Podle chuti přisolíme
Kořeněné kuřecí plátky na smetaně podáváme s upečenými brambory nebo hranolky.