Dušené fazolky s koprem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
800 g fazolky
200 ml zakysaná smetana
1 lžička polohrubá mouka
podle chuti
sůl
1 svazek kopr
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Lusky zbavíme dlouhých vláken a stopek. Nakrájíme je šikmo na kousky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme, podlijeme a dusíme do poloměkka.

  2. Pak fazolky zahustíme smetanu s rozkvedlanou moukou, kterou k nim přilijeme, a povaříme. Zatím si opereme a nasekáme kopr.

  3. Před koncem varu přidáme nasekaný kopr, zakapeme citronovou šťávou a podle chuti přisolíme.

  4. Dušené fazolky s koprem podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!