Broskvový makovník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 130 ml olej 3 ks vejce 150 ml mléko 1 balíček prášek do pečiva 150 g cukr krupice 120 g mák 300 g polohrubá mouka tuk na vymazání 1/2 kelímku smetana ke šlehání mouka na vysypání 1/2 sklenice kompotované broskve ovoce (broskve, hroznové víno, jahody)
Postup Broskvový makovník
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny
Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a celý mák. Nakonec přimícháme mléko
Připravené těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poklademe na menší kousky nakrájenými broskvemi
Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 40 minut
Upečený makovník po vychladnutí nakrájíme na řezy. Na každý kousek nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu a ozdobíme plátky broskví (popřípadě jiným sladkým ovocem).