Broskvový makovník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

130 ml olej
3 ks vejce
150 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krupice
120 g mák
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1/2 kelímku smetana ke šlehání
mouka na vysypání
1/2 sklenice kompotované broskve
ovoce (broskve, hroznové víno, jahody)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny

  2. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a celý mák. Nakonec přimícháme mléko

  3. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poklademe na menší kousky nakrájenými broskvemi

  4. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 40 minut

  5. Upečený makovník po vychladnutí nakrájíme na řezy. Na každý kousek nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu a ozdobíme plátky broskví (popřípadě jiným sladkým ovocem).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!