Broskvový koláč s müsli recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
250 g máslo
50 g rozinky
200 g cukr moučka
250 g hladká mouka
tuk na vymazání
200 g müsli
200 g lískové ořechy
3 lžičky kypřící prášek do pečiva
3 lžíce meruňkový džem
50 ml polotučné mléko
mouka na vysypání
465 g kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu náplně necháme kompotované půlené broskve na sítku okapat, poté je nakrájíme na kousky. Koláč můžeme připravit i s kompotovanými meruňkami

  2. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, mleté lískové ořechy, vejce, změklé máslo nebo margarín a mléko. Přísady zpracujeme elektrickým ručním šlehačem dohladka na nejvyšším stupni

  3. Těsto nalijeme na tukem vymazaný, moukou vysypaný plech a uhladíme. Poklademe broskvemi a na povrch nasypeme müsli a rozinky. Plech vložíme do trouby a pečeme při 170 °C asi 30 minut

  4. Koláč po dopečení vyndáme z trouby, postavíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Na potření si v kastrůlku zahřejeme džem a pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme jím povrch koláče

  5. Broskvový koláč s müsli nakrájíme a podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!