Dobrá meruňková bublanina recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
250 g máslo
180 ml mléko
meruňky
150 g cukr krupice
50 g cukr moučka
350 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 lžička citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Tuk utřeme nebo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny. Potom přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou šťávu. Nakonec těsto obalujeme do sněhu ušlehaného z bílků

  2. Meruňky omyjeme a vypeckujeme

  3. Těsto na bublaninu dáme na plech vymazaný tukem a poklademe meruňkami

  4. Meruňkovou bublaninu pečeme v mírně v předtopené troubě 35 - 40 minut. Po upečení meruňkovou bublaninu a po vychladnutí pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!