Vepřový jazyk s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 - 600 ml vývar
1 ks cibule
kmín
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce čerstvý zázvor
3 ks vepřový jazyk
mletý černý pepř
8 - 10 kuliček celý černý pepř
2 - 3 ks čerstvá chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové jazyky dobře očistíme a v osolené vodě spolu s černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Měkké jazyky zchladíme studenou vodou, oloupeme a uchováme v teplém vývaru

  2. Připravíme si pikantní omáčku. Cibuli nakrájíme najemno, čerstvý oloupaný zázvor nastrouháme a chilli papričky nakrájíme na drobné kroužky. Na oleji orestujeme cibulku se špetkou kmínu dohněda, přidáme mouku a vše krátce opražíme. Nakonec přilijeme vývar a základ na omáčku vaříme asi 15 - 20 minut. V jiném hrnci necháme na oleji zpěnit nastrouhaný zázvor s papričkami a přes síto k němu přecedíme základní omáčku. Vše asi 5 minut povaříme a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Vepřové jazyky nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou k vepřovému jazyku s pikantní omáčkou jsou bramborové noky, brambory, klidně i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!