Vepřový jazyk pečený na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodyPostup Vepřový jazyk pečený na česneku
Postup přípravy receptu
-
Vepřové jazyky omyjeme, uvaříme a oloupeme jako v tomto receptu. Uvařené a oloupané jazyky pokrájíme na plátky o tloušťce asi 3 až 5 mm. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky
V pánvi rozpálíme domácí vepřové sádlo a pokrájený vepřový jazyk na něm opékáme z obou stran asi 2 až 3 minuty pěkně do hněda spolu s plátky česneku
Vepřový jazyk pečený na česneku servírujeme s čerstvě upečeným domácím chlebem a můžeme doplnit plnotučnou hořčicí, strouhaným čerstvým křenem, tatarskou omáčkou nebo domácí majonézou
Z této vyhledávané lahůdky připravíme rychlou a velmi chutnou večeři pro celou rodinu, která je navíc cenově velmi přístupná. Můžeme podávat s horkým čajem s citronem.