Vepřový jazyk pečený na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
600 g vepřový jazyk
3 lžíce domácí vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové jazyky omyjeme, uvaříme a oloupeme jako v tomto receptu. Uvařené a oloupané jazyky pokrájíme na plátky o tloušťce asi 3 až 5 mm. Česnek očistíme a pokrájíme na plátky

  2. V pánvi rozpálíme domácí vepřové sádlo a pokrájený vepřový jazyk na něm opékáme z obou stran asi 2 až 3 minuty pěkně do hněda spolu s plátky česneku

  3. Vepřový jazyk pečený na česneku servírujeme s čerstvě upečeným domácím chlebem a můžeme doplnit plnotučnou hořčicí, strouhaným čerstvým křenem, tatarskou omáčkou nebo domácí majonézou

  4. Z této vyhledávané lahůdky připravíme rychlou a velmi chutnou večeři pro celou rodinu, která je navíc cenově velmi přístupná. Můžeme podávat s horkým čajem s citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!